"Jmenuju se Anežka a i když mám zdravotní handicap, život mě nesmírně baví. Zvláště od té doby, co ho můžu prožívat v chráněném bydlení a svůj čas si organizovat sama. Vyrábím šperky, roznáším letáky po obci a nejraději ze všeho vařím a peču. Pro sebe i sousedy, aby se neživili jenom polívkama z pytlíku. Jenže ta naše kuchyň... troubu musím pokaždé přemlouvat a ne vždy se to povede, na sporáku funguje jen půlka plotýnek, kohoutek kape. To je pak těžká práce a někdy i nebezpečná, když konvice vyhazuje pojistky. A tak se z brigád snažím to nějak vylepšit ale znáte to, rozpadá se všechno a co zachránit dříve?"

Kuchyně jako u maminky

Vařit umějí, ale stará a opotřebovaná kuchyň jim s tím vůbec nepomáhá. Devět klientů s mentálním a kombinovaným postižením žije v chráněném bydlení v Letovicích a umí se o sebe, s malým přispěním, postarat. V zastaralé společné kuchyni to však není úplně bezpečné. Bylo by třeba vyměnit celou elektroinstalaci, všechny pojistky zásuvky a hliníkové kabely. A taky vybavit kuchyňskou linku spotřebiči, které opravdu fungují. Protože znáte to, nadýchanou bábovku v troubě, která neudrží teplotu, neupečete.

Daruji novou kuchyň

60885882_420784961834354_9016995705775980544_n  u stolu  DSCN6442

Podpořím kuchtíky z Letovic

Komu a jak pomůže projekt Kuchyně jako u maminky

V letovickém chráněném bydlení žije 0 lidí. Všichni skvělí kuchaři!
Na sporáku s troubou za 0 uvaří kuchaři večeři pro celý dům.
Na novou kuchyni chceme vybrat 0 Celkové náklady dosahují trojnásobku.
Kapajícím kohoutkem proteče 0 litrů vody denně.