"Chipsy, energiťák, čokotyčka. Co byste si za padesátikačku k obědu koupili vy? Jako jo, nakoplo mě to jenom na chvíli a pak zas útlum. Říkal jsem si, proč do sebe cpát banán, když marska chutná líp a je i levnější. No, a není. Fakt je, že nikdy předtím by mě nenapadlo, že si za stejný keš nacpu břicho pečivem a šunkou a že paprika není nadávka. A že po něčem zdravém budu o tolik akčnější a v pohodě, než po hranolkách. Dík za to. Teď to ještě vysvětlit i mámě."

Komu pomůže projekt Zdravá sváča

Nízkoprahový Klub Fontána navštěvují především děti a teenageři z rodin s nízkými příjmy, komplikovaného zázemí. Není na ně čas, doma na čerstvou zeleninu a ovoce chybí rozpočet – a tak si za peníze na jídlo kupují to, co považují za nejlepší. Fastfood, ňamky, prostě cokoli, co vás rychle nakopne. Jenže jak asi víte sami, na energiťáku ještě nikdo zdravě nevyrostl. Proto chceme naši partu naučit, jak se najíst nejen rychle a levně, ale i zdravě a kvalitně. Jak si nachystat plnohodnotnou svačinu a třeba i přichystat jídlo pro sourozence, jak efektivně nakupovat i jak suroviny zpracovat. Protože bez správného paliva nefunguje tělo, ani hlava. A vzdělání je často jediná cesta nahoru.

Daruji zdravou sváču

_MG_0283 kopie  _MG_9950 kopie    _MG_0228 kopie

Podpořím teenagery z klubu Fontána

Komu a jak pomůže projekt Zdravá sváča

Jak zdravě svačit naučíme 0 dětí a mladistvých z Domažlic
Na vybavení kuchyně nádobím nám chybí 0 pořídíme za ně talíře, hrnce, příbory...
Energiťák a marsku nebo obložený chléb 0 co byste si za 50 Kč koupili Vy?
Za tisk kuchařky zaplatíme 0 naučíme podle ní děti zdravě vařit