Vladimír je po mrtvici a když jsme se s ním setkali poprvé, těžko se hýbal a skoro nemluvil. Deset let žil na ulici. Vypadalo to s ním špatně. Tím jsme se ale nenechali odradit. Poskytli jsme mu základní lékařskou péči, pomohli mu získat osobní dokumenty, o které kdysi přišel. Teď, v 65 letech, zkouší začít znovu. Není to snadné, nemá příbuzné ani přátele, naštěstí však získal dočasné bydlení i zaměstnání. Díky dobrým lidem, kteří ho nenechali umřít, pracuje jako pokladní. A komu pomůžeme příště?

Přes zimu konečně v teple

Organizace Dům milosrdenství (Дім Милосердя / House of Mercy) poskytuje pomoc starším a zdravotně postiženým osobám bez domova v ukrajinském Kyjevě. V současné době žije v ulicích města nezaopatřených 15 000 lidí. Z toho značný počet tvoří lidé starší 60 let. Většina těchto bezdomovců je nemocná, bez příbuzných či blízkých a nemá osobní dokumenty a tak nedosáhnou ani na zdravotní nebo sociální péči. Dům milosrdenství tyto lidi všestranně podporuje tak, aby se mohli vrátit do normálního života. Často celý život tvrdě pracovali a zaslouží si důstojné stáří.

Podpořím lidi bez domova v Kyjevě

1  26060275_2138330559724299_6465908497568684958_o  26060414_2138330713057617_4163800528093203459_o

Pomůžu seniorům bez domova

Komu a jak pomáhá projekt Přes zimu konečně v teple

V ulicích ukrajinského Kyjeva žije 0 lidí bez domova.
Léčba omrzlin pro jednu osobu stojí 0 Pomůžete?
Spánek v teplé posteli místo na mrazu za 0 pro jednu osobu na měsíc.
Teplota v Kyjevě klesá v zimě až k 0 stupňům pod nulou.