Přes zimu konečně v teple

Peníze pro lidi bez domova v Kyjevě jsme už vybrali. Děkujeme všem, kteří přispěli.

peníze jsme už vybrali. všem dárcům moc děkujeme!

Přes zimu konečně v teple

Organizace Dům milosrdenství (Дім Милосердя / House of Mercy) poskytuje pomoc starším a zdravotně postiženým osobám bez domova v ukrajinském Kyjevě. V současné době žije v ulicích města nezaopatřených 15 000 lidí. Z toho značný počet tvoří lidé starší 60 let. Většina těchto lidí je nemocná, bez příbuzných či blízkých a nemá osobní dokumenty a tak nedosáhnou ani na zdravotní nebo sociální péči. Dům milosrdenství tyto lidi všestranně podporuje tak, aby se mohli vrátit do normálního života. Často celý život tvrdě pracovali a zaslouží si důstojné stáří.

1  26060275_2138330559724299_6465908497568684958_o  26060414_2138330713057617_4163800528093203459_o

Vladimír je jedním z těch, kterým Dům milosrdenství pomohl. Je po mrtvici a když jsme se s ním setkali poprvé, těžko se hýbal a skoro nemluvil. Deset let žil na ulici. Vypadalo to s ním špatně. Tím jsme se ale nenechali odradit. Zprostředkovali jsme mu základní lékařskou péči a pomohli získat osobní dokumenty, o které kdysi přišel. Teď, v 65 letech, zkouší začít znovu. Nemá příbuzné ani přátele, není to snadné. Díky pomoci zaměstanců Domu milosrdenství získal dočasné bydlení a našel práci jako pokladní.

Jsme rádi, že jsme společně s Vámi, dárci, Vladimírovi a dalším lidem v podobné situaci pomohli.

Komu a jak pomáhá projekt Přes zimu konečně v teple

V ulicích ukrajinského Kyjeva žije 0 lidí bez domova.
Léčba omrzlin pro jednu osobu stojí 0 Pomůžete?
Spánek v teplé posteli místo na mrazu za 0 pro jednu osobu na měsíc.
Teplota v Kyjevě klesá v zimě až k 0 stupňům pod nulou.