"Jsem František a narodil jsem se s nemocným srdíčkem. Můj život byl plný péče – a bezmoci. Dětský domov, léčebna, ústav. Nic jsem neuměl a ani mi nikdo nevěřil, že bych mohl. Vypadalo to se mnou špatně. A hádejte co? Dneska pracuju. V čajovně a keramické dílně. Spolu s kamarády. Vyrábíme ozdobné figurky, v čajovně obsluhujeme hosty, já i uklízím. Práci mám moc rád, baví mě. A když si do dílny a čajovny pořídíme speciální pomůcky, půjde nám práce ještě lépe od ruky. Pomůžete mi být samostatný?"

HANDICAP PRÁCI NEBRÁNÍ

Našimi zaměstnanci jsou lidé se zdravotním a mentálním postižením. Každý má svůj styl, ale všichni pracují rádi. Díky práci jsou užiteční, získávají sebevědomí a cítí, že žijí normálním životem jako všichni ostatní. A není to žádná hra. Naše čajovna i chráněná dílna jsou konkurenceschopné podniky – i díky tomu, že každého zaměstnance vedeme individuálně tak, aby podával co nejlepší výkon. K tomu, abychom ze sebe dostali to nejlepší, nám však chybí pár drobností. Pracovní pomůcky, které umožní práci i těm méně šikovným. Pomůžete nám být ještě lepší, než jsme?

Darujte Františkovi radost z práce

IMG_2094  IMG_2072  IMG_2042

Podpořím lidi s handicapem

Komu a jak pomůže projekt Handicap práci nebrání

Novým vybavením uděláme radost 0 pracantům čajovny a keramické dílny.
V horkovzdušné minitroubě za 0 naši cukráři napečou sladké dobroty.
Talíře, misky, hrnky...dohromady 0 keramických forem chceme pořídit do dílny.
Vybavení keramické a cukrářské dílny stojí 0 Pomůžete nám?